2007-04-19

Klimatfrågan främst för alla nu - inte bara för Miljöpartiet

Det har varit lite tyst på min blogg nu några dagar.

Det beror delvis på att det ska vara en mässa i Nobelhallen i Karlskoga fredag och lördag. Och där ska jag och mitt parti vara med. Och har man tid får man ställa upp med mycket av förberedelserna.

Partiet bildades i Karlskoga den 21 april 1982 kl 20:25. Så det är exakt på dagen som vi kan fira vårt 25-årsjubileum på lördagen med att öppna en flaska champagne inför åskådare och TV-kameror.

Ett halvår tidigare hade riksorganisationen bildats i Örebro. Och under 70-talet bildade Miljöpartiet i Stockholm. En av deltagarna då var Roland von Malmborg och han kommer nu att närvara, sjunga och spela på sitt positiv.

Helena Leander, riksdagsledamot från Uppsala län, kommer att hålla ett föredrag om "klimat, ekonomi och framtiden" - frågor som partiet haft främst på dagordningen under hela sin livstid, men som först nu accepterats som livsviktiga av flertalet människor i världen - mycket tack vare Al Gore - hans bok och hans film.

Samt naturligtvis beroende på vetenskapsmännen som äntligen vågat ta bladet från munnen och dessutom blivit trodda av de flesta.

No comments: