2007-04-13

Kan inte sd ha sin kongress i Karlskoga?

I förra valet gick många socialdemokrater i Karlskoga över till Sveriges Pensionärers Intresseparti (spi), som fick två mandat mot ett i tidigare val och många röstade också på Sverigedemokraterna (sd), men inte så att de fick något mandat. Sannolikt beroende på att spi fanns tillgängligt.

Socialdemokraterna (s) har vid upprepade tillfällen visat sin negativa inställning till invandrare, som fått permanent uppehållstillstånd (PUT) genom att inte acceptera att ta emot så många som föreslagits av centrala myndigheter.

Vid senaste kommunfullmäktige beslutades att endast 40 med PUT skulle tas emot trots att begäran var 158. spi yrkade på 0. Endast Miljöpartiet de Gröna (mp) och Vänsterpartiet (v) yrkade på det högsta antalet.

Att de borgerliga partiernas representanter gärna nu debatterar med sd i TV8 beror sannolikt på att de är rädda för att tappa röster till sd eftersom de i många stycken har likartad men inte lika uttalad politik.

Utbildningsnivån är låg i Karlskoga liksom i många andra bruksorter. Det får återverkan på skolbarnens betyg. Kan detta också ha med sättet att rösta att göra?

Kanske skulle sd kunna få ha sin kongress i Karlskoga? Här tycks finnas många likasinnade!

No comments: